NINA+

still-voorbeeld

www.ninaplus.nl

‘Kunst biedt ons de ruimte een eigen narratief te vormen en onze trauma’s, en die van de wereld, te verwerken en te vertalen. Door via kunst naar de wereld te kijken, dagen we onszelf uit die wereld te blijven bevragen, onze visies en verwachtingen bij te stellen en leren we focussen op wat er is, in plaats van wat er niet is in het leven.’

– NINA GOEDEGEBURE

Vanuit de ambitie een publiek op een meer invoelbare manier in contact te brengen met kunst, richtte actrice en maker Nina Goedegebure NINA+ op. Geïnspireerd door de beeldende kunst brengt NINA+ kunst en actuele vraagstukken samen en creëert ze cross-overs tussen verschillende kunstdisciplines.

Het debuut project van NINA+ is de 30 minuten durende elektronische cross-over performance NIKI. Geïnspireerd op het intense leven en werk van autodidact kunstenares Niki de Saint Phalle verhaalt NIKI over kunst, het kunstenaarschap en de dunne lijn tussen destructie en creatie.

‘When do you start to be a rebel? In the womb? At five? At ten?’

+ niki de saint phalle

Niki de Saint Phalle is het voorbeeld van iemand die, door te blijven onderzoeken, zichzelf uit een slachtofferschap schiet en daarmee een nieuw leven voor zichzelf inricht. De boodschap die we uit haar leven kunnen leren is dat we vrij zijn. We kunnen het leven naar onze hand zetten en zijn niet gevangen in de conventies die steeds meer op ons af komen. Het idee dat wij allen ergens aan moeten voldoen (als mens, gender, ouder/ kind, geliefde, etc.) is, naar mijn mening, de bubbel waarop nu geschoten moet worden. In de hoop dat door het knappen van die bubbel er nieuwe ruimte ontstaat in de percepties over hoe we ons als mensen tegenover elkaar opstellen. 

voor meer informatie en data ga naar  www.ninaplus.nl 

 

foto: Willemieke Kars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s